23948sdkhjf

IN3PRENÖR bygger om Rikstens skola

Entreprenören har fått i uppdrag av Botkyrka kommun att bygga den andra etappen av Rikstens skola i Tullinge i södra Storstockholm.
– Vi är glada över att ha fått förtroendet att bygga etapp två av skolan. Eftersom skolundervisning sker samtidigt som byggandet pågår tar vi extra hänsyn när bullrande och störande moment ska utföras, säger Martin Falkenström, arbetschef på IN3PRENÖR, i ett pressmeddelande.

Rikstens skola ligger i det expansiva området Rikstens Friluftsstad och i dagsläget går 300 elever från förskoleklass till årskurs 4 på skolan. Etapp två består totalt av 1 900 kvadratmeter och den nya tillbyggnaden kommer att inrymma bland annat klassrum, allrum och lärararbetsplatser. Skolan får efter ombyggnaden plats för ytterligare 300 elever, totalt 600, upp till årskurs 9.

Byggnationen utförs med tegelfasad, tak av betongpannor och plåttak identiska med den befintliga skolbyggnaden. Byggarbetet startade i april och beräknas vara klart till våren 2016. Etapp ett invigdes hösten 2013.

Under sommaren 2015 genomför IN3PRENÖR även en del ombyggnad i skolans befintliga lokaler. Detta arbete kommer att vara klart efter sommaren, innan skolstart.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062