23948sdkhjf

Konstgjord ö i Norra Djurgårdsstaden

För att fler lägenheter ska få ett vattennära läge i det planerade området Kolkajen i Ropsten satsar nu Stockholms stad på en konstgjord ö.
Totalt handlar det om 2 000 nya bostäder och 70 000 kvm kommersiella ytor som fram till 2025 ska byggas i Kolkajen i Ropsten i Norra Djurgårdsstaden. För att skapa möjlighet för fler boende att få lägenheter i ett vattennära läge planerar staden nu för en konstgjord ö, skriver Stockholm stad i ett pressmeddelande.

I området planerar staden även för utomhusbad, båthamnar, parkområden, restauranger och caféer. Utbyggnaden i vattnet skapar också kanaler och en inre vattenbassäng som lämpar sig för olika aktiviteter.

Klara samarbetspartners
I förra veckan utsågs arkitektbyrån Adept/Mandaworks till att skissa på stadsutvecklingen i området och Grontmij har fått i uppdrag att ta helhetsansvar för väg och gata i området.

– Det är ett privilegium att få vara med och bygga framtidens hållbara huvudstad, och hela projektet Norra Djurgårdsstaden är omvälvande på många sätt ur miljö- och hållbarhetssynvinkel, säger divisionschef Christian Ljungdahl på Grontmij, i ett pressmeddelande.

Stadsbyggnadsnämnden väntas ta beslut om en startpromemoria för planläggning av området Kolkajen-Ropsten den 21 maj. Byggnationerna påbörjas 2018 och inflyttning i området sker mellan 2019 och 2025.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063