23948sdkhjf

NCC bygger 15 bostäder åt skidkung

Med bästa läge i centrala Åre bygger NCC 15 lägenheter på uppdrag av skidkungen Björn Dählie. Planer finns på ytterligare hus på samma tomt.
– Åre har allt man kan önska sig på semestern. Jag tycker att det är en fantastisk plats som har framtiden för sig. Lägenheternas centrala läge är unikt och den som köper fritidsbostad här kommer att ha nära till allt, säger Björn Dählie, i ett pressmeddelande.

Projektet är ett samarbete mellan Björn Dählie och bostadsrättsföreningen Årevägen 130. Lägenheterna blir mellan 42,5 och 79 kvadratmeter och till glädje för skidfantasterna får huset en gemensam vallabod i entrén. Med bara några hundra meter till skidbacken, Åresjön, kommunikation och handel ligger fritidsboendet idealiskt mitt i hjärtat av Åre.

– Det här blir den sjätte fastigheten vi bygger i området. Bygget påbörjas i maj och om försäljningen går bra planerar vi att bygga ytterligare två hus på tomten, säger Peter Burman, produktionschef på NCC Construction.

Effektiv byggprocess
Tomten där lägenheterna ska byggas står idag tom efter att flera gamla hus har rivits. De nya husen får ett modernt utseende och kommer delvis att byggas av prefabricerade delar, vilket snabbar på byggprocessen. Det gör att byggnationen kan dra nytta av de månader under året då aktiviteten i Åre är lägre. Första huset planeras stå klart för inflyttning i oktober 2016. Affären har ett värde på 32 MSEK.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08