23948sdkhjf

Skanska: "Ingen anställd misstänkt i polisutredningen"

Enligt uppgifter i finsk media har polisen i Finland en pågående utredning om korruption med koppling till Skanska Finland. Cirka 20 bolag ingår i utredningen som omfattar mutor för miljonbelopp, rapporterar Sveriges Radio.
Enligt uppgifterna från finsk media ska mutorna, i form av sponsring för hundratusentals euro, ha betalats till ett hästhoppningslag i Finland under 2007-2012. I laget finns döttrar till en före detta fastighetschef för det finska bolaget HOK-Elanto, som varit affärspartner till bland andra Skanska.

I utredningen ingår Skanskas tidigare vd i Finland, men byggjätten hävdar i ett pressmeddelande att ”Varken Skanska eller någon anställd på Skanska idag är misstänkt.”

– Det ligger i Skanskas intresse att frågan utreds noggrant. Skanska har tydliga etiska regler och nolltolerans mot etiska oegentligheter. Med hänsyn till pågående utredning kan vi inte lämna ytterligare kommentarer men vi medverkar till den fortsatta utredningen, säger Kirsi Palviainen, chefsjurist Skanska Finland, i pressmeddelandet.

Skanska har själva startat en intern utredning i ärendet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093