23948sdkhjf

5 000 nya bostäder vid nya Stockholm Väst

Tornet har tagit fram ett förslag på bebyggelse som binder samman de centrala delarna i Järfälla kommun med de nya stora bostads- och arbetsplatsområdena i Barkarby och Veddesta.
– Vi har i Järfälla arbetat med målsättningen att det ska bidra till att knyta samman olika stadsdelar genom högkvalitativa urbana miljöer med nya bostäder. Jag är mycket nöjd med det positiva mottagande vårt förslag fått ifrån Järfälla kommun och att vi kan bli en betydande spelare i utvecklingen av nya Söderhöjden- Barkarby som innebär ett helt nytt bostadsområde, säger Tornets vd Göran Wendel.

Förslaget är en projektidé som Tornet, ägt av Folksam, Riksbyggen, Fabege och Peab, på eget initiativ har tagit fram och som är väl förankrad hos kommunen. Planen skapar en helt ny stadsmiljö som knyter samman stadsdelarna Söderhöjden, Barkarby och Veddesta i Järfälla kommun genom en överdäckning av E 18, som idag är en barriär mellan stadsdelarna. Totalt ska 5 000 nya bostäder och 200 000 kvm nya kontors- och serviceytor ta form. Den nya stationen Stockholm Väst, med tåg och tunnelbaneförbindelse, ligger också i anslutning till området.

Idén till förslaget är förankrad i kommunens översiktsplan "Järfälla nu till 2030" och nästa steg handlar om att ta fram en detaljplan för de första cirka 600 bostäderna i området. Byggstart beräknas till tidigast inom två år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.25