23948sdkhjf

Akademiska Hus i mångmiljonsatsar på Chalmers

På uppdrag av Chalmersfastigheter investerar Akademiska hus cirka 360 miljoner kronor för att bygga om Campus Johanneberg vid Chalmers tekniska högskola.
– Den här satsningen kommer att bidra till en stärkt integration inom Chalmers Samhällsbyggnad samtidigt som närheten till Johanneberg Science Park ger bästa möjliga förutsättningar för ökad samverkan, säger Birgitta Hohlfält van Dalen, regiondirektör Akademiska Hus region Väst.

Framtidens lärande och forskning inom Chalmers Samhällsbyggnad, där institutionerna Arkitektur och Bygg & Miljö ingår, ska präglas av samverkan och integration. För att uppnå den visionen genomförs nu en omfattande ombyggnad som ska bidra till fler kreativa och stimulerande pedagogiska miljöer med hållbar utveckling i fokus.

Bättre miljöer
De nya lokalerna ska också ge en unik möjlighet till fysiska möten mellan forskare, studenter och näringsliv genom att stråk och mötesplatser skapas genom hela kvarteret, från nuvarande Arkitekturhuset i norr till Johanneberg Science Park i söder.

I och med ombyggnaden yteffektiviseras befintliga lokaler och blir kontor och verksamhetslokaler för både arkitekter och ingenjörer.

– Nya och moderniserade mötesplatser ger en betydande kvalitetshöjning till våra campusmiljöer som vi levererar till Chalmers tekniska högskola, säger Sven-Erik Adolfsson, VD på Chalmersfastigheter.

Byggstarten av projekt Samhällsbyggnad är planerad till vintern 2016 med planerad första inflyttning hösten 2016. Ombyggnaden är ritad av White Arkitekter och ambitionen är att uppfylla kraven för Miljöbyggnad Silver
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078