23948sdkhjf

De ska utveckla vid centralen i Göteborg

Nu är det klart vilka fyra aktörer som vunnit markanvisning vid Götaleden i centrala Göteborg. Fastighetsutvecklaren Ernst Rosén är en av dem.
– Vi är oerhört stolta och glada över att vi har fått möjligheten att vara en av deltagarna till att utveckla kvarteren på överdäckningen av Götaleden, säger Cecilia Andersson, Chef Projektutveckling, till Building Supply.

Som en del av utvecklingen av centralenområdet arbetar Göteborgs Stad med en nedsänkning och överdäckning av Götaleden. Totalt planeras mellan 300 och 400 bostäder samt kontor- och butikslokaler på en yta om cirka 60 000 – 90 000 kvadratmeter att etableras i området. För Ernst Rosén innebär marktilldelningen möjlighet att utveckla runt 100 bostäder i området. Övriga aktörer som deltar i exploateringen är Skanska, Wallenstam och Vasakronan.

Totalt planeras 16 000 nya arbetsplatser och 2 000 bostäder i den nya stadsdelen vid centralenområdet.

Ernst Rosén, kommer tillsammans med de övriga aktörerna och kommunen, att arbeta fram en detaljplan för överdäckningen. Trafikverket ansvarar för själva sänkningen av Götaleden som planeras stå klar 2019-2020. Efter det kan byggnationen av kvarteren sätta igång.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063