23948sdkhjf

Arcona moderniserar i Vasastaden

På uppdrag av Bonnier Fastigheter ska Arcona renovera en kontorsfastighet i Vasastaden i Stockholm. Projektkostnaden är beräknad till mer än 100 miljoner kronor.
Det är fastigheten Atlas Garden, som sedan årsskiftet 2013/2014 stått tom och varit i stort behov av renovering, som Arcona nu ska rusta upp och bygga om.

För att skapa en attraktiv kontorsfastighet som samtidigt gör ett avtryck i Stockholms arkitektur har Bonnier Fastigheter valt att bygga på en våning på fastigheten. Detta tillsammans med en totalrenovering med helt ny fasad, bestående av 50 procent glas och 50 procent plåt samt helt nya installationer, skapar en modern och attraktiv kontorsfastighet med goda kommunikationer och bra läge intill St. Eriksplan i Stockholm.

Enligt Ann Bjurström, projektchef på Arcona, är den största utmaningen med projektet att skapa ett effektivt flöde i arbetet med så låg påverkan på de kringboende som möjligt, samtidigt som projektet har en pressad tidplan.

– Vi försöker jobba med tydlig information till de kringboende och vi arbetar mycket med att få fram leveransplaner som är så effektiva som möjligt där rätt material levereras i rät tid och till rätt plats, förklarar hon för Building Supply.

En annan utmaning för projektet är att fastigheten ligger väldigt nära spårområdet, vilket gör att brand- och ljudkraven är höga samt att logistiken i byggprojektet är komplicerad.

Atlas Garden kommer att BREEAM-certifieras och fokus ligger på att skapa en modern energieffektiv och klimatsmart byggnad. Till exempel så kommer hela taket att vara av sedum.

Projektet är igång och beräknas vara färdigställt i maj 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063