23948sdkhjf

Lindab förvärvar ventilationsföretag

Lindab förvärvade tidigare i år MP3 med spetskompetens inom rök- och brandskydd. Nu tar Lindab ytterligare ett steg inom ventilation genom förvärv av IMP Klima.
– Genom det strategiska förvärvet av IMP Klima utvecklar vi ytterligare vårt erbjudande och höjer kompetensen för helhetslösningar inom ventilation vilket ger trygghet för våra kunder, säger Anders Berg, Lindabs VD och koncernchef, i ett pressmeddelande.

IMP Klimas verksamhet omfattar produkter och lösningar för ventilation och inneklimat med spetskompetens inom ventilationsaggregat och fläktar. Bolaget har sitt säte och huvudsakliga verksamhet i Godovic, Slovenien, med enheter för tillverkning samt ett modernt forsknings- och utvecklingscenter. Tillverkningsverksamhet bedrivs även i Sarajevo, Bosnien.
Omsättningen uppgick 2014 till cirka 240 MSEK och verksamheten sysselsätter cirka 415 anställda. Försäljning sker till Balkan, Ryssland, Europa samt till Mellanöstern.

– Ventilationsaggregatet är en viktig del i ett ventilationserbjudande, därför är IMP Klima, som utmärks av hög kvalitet och stor kompetens, ett mycket viktigt och välkommet tillskott till Lindabs verksamhet och stärker oss inom ett antal andra områden utöver aggregat också. Vidare får vi även en stärkt marknadsnärvaro på ett flertal områden, säger säger Anders Berg

Affären är villkorad av en slutlig registrering av omstrukturering på säljarsidan och av godkännande från vissa nationella konkurrensmyndigheter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11