23948sdkhjf

Selma Lagerlöfs torg får 500 nya bostäder

Poseidon och Egnahemsbolaget har vunnit markanvisning för att bygga de nya lägenheterna i Backa Röd.
– Vårt mål är att skapa en varierad bebyggelse för att ge människor möjlighet att bo i området oavsett ålder och familjekonstellation. Genom att Egnahemsbolaget och Poseidon båda tillhör koncernen Förvaltnings AB Framtiden kan vi låta upplåtelseformer och bostadstyper variera även inom samma kvarter, säger Annika Carlsson på Egnahemsbolaget.

Framtidenkoncernen, genom dotterbolagen Bostads AB Poseidon och Egnahemsbolaget, vann markanvisningen som fastighetskontoret utannonserade i höstas för de delar av Selma Lagerlöfs torg som är kommunalägda. Den aktuella etappen omfattar västra sidan av Litteraturgatan vid Backa Röd, där det planeras cirka 500 bostäder samt verksamhetslokaler för offentlig och kommersiell service.

Poseidons och Egnahemsbolagets ambition är att ge Litteraturgatan en mer stadsmässig uppbyggnad, med en tydlig kvartersbebyggelse och en trygg gatumiljö där kollektivtrafik, fotgängare och cyklister får ta plats. Det kommer att bli både bostadsrätter och hyresrätter, i olika bostadsformer och storlekar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063