23948sdkhjf

Stark utveckling för Arnells

Familjeföretaget i Säffle växer så det knakar och investerar nu i både maskiner och lokaler.
– 2014 var vårt bästa år hittills och jag ser positivt på framtidsmöjligheterna, säger företagets ägare Dan Arnell, till Säffle-Tidningen.

Sedan flera år tillbaka har utvecklingen för familjeföretaget Arnell Byggmaskiner i Säffle varit stabil och bolaget fortsätter att satsa offensivt. Den senaste investeringen är en ny butikslokal på 120 kvadratmeter som ska leda till utökad försäljning av maskiner och elverktyg.

– Sedan Tools stängde i Säffle har vi haft en ökad efterfrågan och därför satsar vi på ett utökat sortiment av bland annat elverktyg, berättar Dan Arnell ägare till Arnell, för tidningen.

Maskinsatsningar
Huvuddelen av Arnells verksamhet utgörs av maskinuthyrning och affärsområdet har i många år legat på en konstant hög nivå på den lokala marknaden. Därför har företaget valt att i år även investera i den redan stora maskinparken.

– Vi har köpt flera nya liftar och har nu 45 olika liftar, varav den största är 20 meter hög, berättar Dan Arnell.

En annan viktig del av verksamheten är avancerad håltagning och bilning och borrning i betong och marknaden är betydligt större än för maskinuthyrningen. Här satsar Arnell på att bygga en ny verkstad för service och underhåll.

– Det är viktigt för oss att ha en servicedel som kunderna är nöjda med och kan lita på, förklarar Dan Arnell.

Ljus framtid
Arnells är ett familjeföretag som startades för 45 år sedan av Arvid Arnell. Sonen Dan Arnell tog över verksamheten för 25 år sedan och hans bröder Pål och Kurt är båda anställda i företaget. Dan Arnell ser positivt på framtiden och bland annat kommer företaget att satsa mer på egenimport av maskiner och verktyg.

– Det har rullat på bra i många år och det gör mig optimistisk, både när det gäller företaget men också när det gäller Säffles möjligheter att växa. Att det byggs i Guttane skickar ut positiva signaler om en stad som växer, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063