23948sdkhjf

M3 Bygg tar Järva-projekt

Avtalet har tecknats med Svenska Bostäder och gäller en totalrenovering av Svenska Bostäders kvartert Molde 4 i Husby. Upprustningen ingår i den långsiktiga satsningen Järvalyftet.
– Detta nya större bostadsombyggnadsprojekt är av stor vikt i vår prioriterade satsning mot segmentet och bekräftar ytterligare vår starka position. Vi är idag en av Stockholms största aktörer inom området och har skapat oss en väldigt stor erfarenhet med ett flertal lyckade projekt, säger Johan Lindberg, VD på M3 Bygg, i ett pressmeddelande.

Kv. Molde 4 består av fyra bostadshus av typen loftgångshus som när de uppfördes 1976, var en del i miljonprogrammet. Till fastigheten hör en gemensam gård samt två stycken mindre komplementshus. De fyra bostadshusen omfattar 116 lägenheter med en totalyta på 8722 kvm.

Projektet avser invändig totalrenovering inklusive nya installationer. Fönster och dörrar byts ut och taken och fasaderna genomgår en helrenovering och tilläggsisoleras. Även gården kommer att totalrenoveras och två befintliga komplementshus rivs och en ny tvättstuga byggs upp.

Entreprenaden är indelad i fyra olika etapper, en för varje bostadshus. Arbetena påbörjas i augusti 2015 och avslutas i maj 2017.

Järvalyftet
Järvalyftet är en långsiktig investering för att förbättra levnadsvillkoren i stadsdelarna kring Järvafältet, dvs Tensta, Hjulsta, Husby, Kista och Rinkeby. Målsättningen är att skapa en positiv, social och ekonomisk utveckling som gör Järva till ett område dit många vill flytta och stanna kvar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062