23948sdkhjf

”Fantastiskt fina siffror”

Ulf S. Gustafsson, vd för branschorganisationen Bygg & Järnhandlarna, kommenterar försäljningssiffrorna för april.
Bygg- och järnindex från branschorganisationen visar att försäljningen ökade med 8,5 procent i april och hittills i år har försäljningen ökat med 8,4 procent. Den starka tillväxten förklaras dels av en stark efterfrågan bland proffsen, dels av att den konsumentdrivna e-handeln med bygg- och järnvaror växer i rekordfart.

– Fantastiskt fina siffror. När vi jämför med det branschindex som redovisas via Statistiska centralbyrån, så är det anmärkningsvärt stor skillnad till våra medlemmars fördel. Här har våra medlemsföretag helt enkelt tagit marknadsandelar, säger Ulf S. Gustafsson, VD för Bygg & Järnhandlarna, i ett pressmeddelande.

Nu drar högsäsongen igång på allvar för branschen med maj som den överlägset viktigaste försäljningsmånaden. Då branschen möter svaga jämförelsetal i maj är förhoppningarna om starka tillväxttal höga.

– Vi ser också att vi har en bra utveckling i försäljningen till hantverkarkunderna trots att vi ännu nog bara sett början på den köprusch som den aviserade säkningen av ROT-avdraget kommer att generera, kommenterar Ulf S. Gustafsson.

Försäljningen är mätt på jämförbara enheter och i löpande priser.

Artikeln är en del av vårt tema om Branschanalys.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093