23948sdkhjf

Lösningen för snabbt byggande i Stockholm

Stockholmsgruppen för tillväxt har tagit fram nyckeln till vad som krävs för att byggande ska kunna genomföras snabbt i storstaden.
En ny rapport från Stockholmsgruppen för tillväxt, ett nätverk som startats av Stockholms Handelskammare och Fastighetsägarna i Stockholm, visar att det går att bygga snabbt i Stockholms län. Det gäller bara att kommun, byggföretag, myndigheter och medborgare drar åt samma håll.

– Alla aktörer i en byggprocess måste vara med i ett tidigt skede och samarbeta. Förankring och förståelse är nyckelord i en framgångsrik byggprocess. Det säger Maria Rankka, VD Stockholms Handelskammare.

Ett talande exempel som stödjer samarbetstesen är Swedbanks nya huvudkontor som uppfördes i Sundbyberg. Det tog endast tre år.

– Kommuner som vill bygga snabbare borde inspireras av Sundbyberg, avslutar Maria Rankka.

Förutom Swedbanks huvudkontor finns andra framgångsrika exempel, bland annat Gallerian i City till Urban Escape, där planprocessen tog 15 månader, planprocessen för 600 nya bostäder vid KTH tog elva månader samt förlängningen av tvärbanan från Hammarby sjöstad till Sickla, där planprocessen tog 17 månader trots att planen överklagades.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078