23948sdkhjf

Byggfabriken Göteborgssatsar

Nu öppnar byggnadsvårdsbutiken Byggfabriken ny butik i Linnéstaden i Göteborg.
– Att ha en butik i Göteborg har länge varit ett mål för oss, och nu blir det äntligen verklighet, säger Dan Jensen, i ett pressmeddelande.

Byggfabriken har sedan tidigare fyra butiker; två i Stockholm, en i Malmö och en butik i Kivik.

– Göteborg har ett fantastiskt byggnadsarv som skiljer sig en del från t.ex Stockholm och Malmö. I Göteborg och västsverige är trähusen mer framträdande, och västkustskärgården en tongivande faktor. Dessutom var Göteborg den största hamnen i Sverige för byggnadsmaterial och byggnadsdetaljer som förr importerades från främst England men även övriga Europa, säger Dan Jensen.

Byggfabriken grundades av Joakim Karlstedt tillsammans med Dan Jensen 1997 och den första butiken öppnades i Malmö år 2000. Företagets sortiment består av byggnads- och inredningsdetaljer för renovering och restaurering i stilar från 1800-tal till Funkis och modernism. Alla produkter är nytillverkade, ofta med ett gammalt original som förlaga. Byggfabriken tillverkar även kök, inredning och dörrar enligt gammal stil och tradition.

Göteborgsbutiken invigs den 30 maj i samband med Olivedalsgatans Gatufest, ett evenemang som engagerar hela gatan med butiker, restauranger och boende i området. Invigningen och gatufesten pågår kl 11–16.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062