23948sdkhjf

Hustillverkare fördubblar produktionen

Satsningen är den största investeringen på 30 år.
Tack vare en oslagbar byggmetod, att industriellt bygga färdiga volymelement i fabrik, och flera lyckade marknadssatsningar har Hjältevadshus fortsatt ta marknadsandelar. Under de fyra första månaderna i år har bolagets försäljning ökat med 100 procent. Detta har lett till att ledningen tillsammans med ägarna valt att genomföra den största satsningen på över 30 år i fabriken i Hjältevad.

– Detta är den största investeringen i fabriken sedan 1982, så det är en väldigt viktig satsning. Den positiva andan i organisationen, med en stor förändringsvilja, gör att vi är övertygade att projektet kommer att nå sina högt ställda målsättningar. Stort fokus har även legat på säkerhet i fabriken, säger Esko Nykänen, produktionschef på Hjältevadshus.

Mer nischat
Satsningen omfattar ombyggnationer av lokalerna men också maskininvesteringar för att öka kapaciteten och säkerställa kvalitet och förbättra arbetsmomenten för personalen.

– Tidigare har vi byggt allt för alla, men nu fokuserar vi på det vi är bäst på, det vill säga att bygga långa serier av liknande hus och lägenheter, med fokus på kundnyttan och tack vare den kunskap och kompetens vi lyckats bygga med vår långa erfarenhet i Hjältevad. Därför är denna satsning nödvändig och kommer göra oss ännu mer attraktiva för våra kunder, säger Pontus Eklind, vd.

När allt är driftklart i början av 2016 kommer bolaget närmast att dubbla kapaciteten i fabriken. Detta innebär även att Hjältevadshus behöver nyanställa.

– Vi kommer att utvärdera projektet under resans gång, men det rör sig om cirka 40 medarbetare som kommer att nyanställas inom en tolvmånadersperiod, säger Pontus Eklind till Building Supply.

Totalt har Hjältevadshus cirka 125 anställda, varav 100 arbetar inom produktion och 25 är tjänstemän.

Spaden är redan satt i marken och projektet kommer att genomföras under sommar och höst 2015 med full effekt från början av 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079