23948sdkhjf

Lindab: Kraftfulla åtgärder mot interna bedrägerier

Lindab genomför en intern utredning kring oegentligheter i Lindabs ungerska affärsenhet, Lindab Kft. Nu vidtas flera åtgärder och ansvariga får gå.
I början av året fick Lindab kännedom om förseelser, förskingring och brott mot företagets policys i Lindab Kft. Med anledning av detta har Lindab anlitat en ungersk advokatfirma och finansiella rådgivare för att granska den ungerska verksamheten. Anklagelserna handlar om tjänstefel, förskingring av företagets tillgångar och egendom samt andra olagliga aktiviteter.

Till följd av utredningens resultat avskedades vd och landschefen för Lindab Kft med omedelbar verkan den 9 april och den 8 maj avskedades även finanschefen för Lindab Kft med omedelbar verkan efter att ytterligare uppgifter framkommit i utredningen.

Rättsliga åtgärder
Det har nyligen framkommit att den avskedade före detta vd och landschefen i Ungern är engagerad i ett nybildat konkurrerande företag, Swedsteel Kft, tillsammans med andra tidigare anställda i Lindab Kft. Detta är i strid mot hans åtaganden gentemot Lindab och utgör en allvarlig överträdelse mot lojalitetsåtaganden inkluderande konkurrensåtagande, värvningsförbud och sekretessplikt. För att skydda sina intressen har Lindab nu påbörjat att vidta rättsliga åtgärder.

De interna utredningarna är fortsatt pågående. ”Allteftersom fakta fortlöpande bekräftas avser Lindab agera kraftfullt och vidta tillgängliga rättsliga åtgärder för att skydda sina intressen och tillförsäkra att företagets etiska kod efterlevs.”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Bedrägerierna har historiskt orsakat kostnader för Lindab, men de bolaget räknar med att konsekvenserna för bolagets resultat är begränsade.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11