23948sdkhjf

Kone på uppdrag i världens högsta byggnad

”Den enda leverantör i världen som kan möta våra behov”, menar Kingdom Tower-ägaren.
KONE har påbörjat den första fasen av hissinstallationerna i den imponerande byggnaden Kingdom Tower i Jeddah i Saudiarabien. Kingdom Tower kommer, när det står färdigt 2018, att vara världens högsta byggnad med en planerad höjd på över en kilometer.

– Jag är väldigt glad över att vi nu tar nästa steg i uppbyggnaden av Kingdom Tower tillsammans med Kone säger Mounib Hammoud, vd för Jeddah Economic Company som utvecklar och äger Kingdom Tower och Kingdom City, som i sin tur initierades av prins Alwaleed bin Talal Al Saud, ordförande för Kingdom Holding Company.

Det saudiarabiska sammansatta bolaget Kone Areeco har under de senaste två åren, tillsammans med Kones globala experter, deltagit i planeringen och utformningen av alla vertikala transportsystem för Kingdom Tower. Projektteamet arbetar för närvarande med att förbereda installationen av hissystemets styrskenor, som är beräknade att börja installeras i slutet av året. Installationen av styrskenorna samt den slutliga installationen av Kones hisskorgar kommer sedan att fortskrida allt eftersom Kingdom Towers centrala struktur byggs upp under de kommande åren.

Höghastighetshissar
Kone kommer att leverera avancerad teknik för att möta de specifika utmaningarna som höjden innebär, exempelvis världens snabbaste och högsta DoubleDeck-hissar, i vilka man färdas i över tio meter per sekund.

– När man bygger världens högsta byggnad är man beroende av innovation och hållbara material. Utgår man från dessa faktorer är Kone den enda leverantör i världen som kan möta våra behov för Kingdom Tower, säger Mounib Hammoud.

Kone kommer totalt att tillverka och installera 57 hissar och 8 rulltrappor till Kingdom Tower.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.454