23948sdkhjf

Sweco lägger bud på Grontmij

Sweco avser att lämna ett offentligt uppköpserbjudande för samtliga stamaktier i Grontmij värt cirka 3,3 miljarder kronor.
Uppköpserbjudandet är enhälligt rekommenderat av Grontmijs ledning och styrelse och stöds av Grontmijs större aktieägare (med cirka 45 procent av Grontmijs utestående aktiekapital) och av Swecos två största aktieägare (med cirka 45 procent av aktierna och 56 procent av rösterna i Sweco). Det framgår av ett pressmeddelande.

Värdet av affären uppgår cirka 354 miljoner euro (3,3 miljarder kronor).

– Samgåendet mellan Sweco och Grontmij kommer att skapa stort värde för alla inblandade parter, säger Tomas Carlsson, vd och koncernchef Sweco.

”Den föreslagna transaktionen kommer att skapa Europas ledande teknikkonsultföretag”, heter det i pressmeddelandet. Ett samgående innebär att båda bolagen i snabbare takt kan förverkliga sina strategier. Företaget kommer att ha cirka 14 500 medarbetare och en årlig sammanlagd omsättning på omkring EUR 1,7 miljarder.

– När vi tittar på Grontmijs framtid och trenderna inom vår industri, är vi övertygade om att ett samgående med Sweco är i alla våra intressenters intresse, säger Michiel Jaski, vd och koncernchef Grontmij.

Grontmij och Sweco bedömer att uppköpserbjudandet kan fullföljas under det andra halvåret 2015 baserat på de nödvändiga åtgärder och inhämtanden av myndighetsgodkännanden som först måste ske.

Grontmijs aktieägare, liksom Sweco och dess aktieägare, kommer att dra nytta av betydande värdeskapande om EUR 27 miljoner EBITA förbättringar genom de stora synergier och operationella förbättringar som identifierats för den sammanslagna verksamheten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062