23948sdkhjf

Snabbväxare får nya ägare

Kewab blir majoritetsägare i det Malungsbaserade entreprenadföretaget.
Sedan flera år tillbaka har CD Entreprenad haft en stark tillväxt och 2014 ökade omsättningen till cirka 58 miljoner från cirka 28 miljoner året innan. De positiva siffrorna har väckt intresset hos Kewabs ägare Kenneth Wahlström och igår tecknades avtal om förvärv.

– Det är ett mycket lönsamt företag. Annars hade vi inte varit intresserade, säger Kenneth Wahlström, ägare Kewab, till NWT.

Kenneth Wahlström och Christer Dalmans, grundare CD Entreprenad, är överens om att det var ett naturligt steg att Kewab gått in som majoritetsägare.

– Ja, det här känns helt rätt. Med Kewab i ryggen kommer vi att kunna ta större jobb än tidigare, säger Christer Dalmans, till tidningen.

CD Entreprenads största affärsområde är vindkraftsentreprenader och verksamheten är ett bra komplement till Kewab, som är ett av Sveriges största maskinentreprenadföretag med sju affärsområden och fyra olika dotterbolag. Efter förvärvet kommer Kewab att omsätta en halv miljard och ha cirka 250 anställda.

Christer Dalmans kommer att fortsätta som vd i CD Entreprenad och kommer att ha kvar en stor ägarandel. Han ser ljust på framtiden.

– Vi har som målsättning att fördubbla omsättningen inom en femårsperiod, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.237