23948sdkhjf

Årets Stockholmsbyggnad utsedd

JMs bostadshus Kajen 4 vid Liljeholmskajen belönas med Stockholms stads pris Årets Stockholmsbyggnad 2015.
Vinnarbyggnaden har röstats fram bland tio finalister som gallrats fram av en jury som i sin bedömning utgått från byggnadens estetik, hållbarhet, funktion, innovation och betydelse för staden.

Juryns motivering lyder:

”Med sina 24 bostadsvåningar och blanksvarta silhuett är Kajen 4 redan ett karaktäristiskt inslag i stadsbilden. Omvandlingen av Liljeholmskajen får ett utropstecken här som syns vida omkring.
Balkongernas bearbetning ger byggnaden dess egenartade form, och ger samtidigt lägenheterna ett uterum med stora kvaliteter. Balkongerna har i lägenheterna en roll som påminner om landskapsinslagens roll i stadsdelen. De ger andrum. Det som tycks som ett solitärt torn är i själva verket en omsluten gård. Med sin överraskande landskapsgestaltning tillför den mycket i detta område som ännu väntar på att bli inbott och etablerat.”


– Vi är väldigt stolta och glada över att Kajen 4 röstats fram som vinnare av Årets Stockholmsbyggnad. Det är naturligtvis extra roligt att invånarna själva håller med om att det är en vacker byggnad som bidrar till att utveckla Stockholm till en fantastisk stad att leva i, säger Johan Skoglund, VD på JM, i ett pressmeddelande.

Juryn till Årets Stockholmsbyggnad 2015 består av:
Mimmi Epstein, journalist Direktpress
Carouschka Streijfert, arkitekt
Felicia Liabäck Löwstett, student på KTH/internationella masterprogrammet
Karolina Keyzer, Stockholms stadsarkitekt
Pye Aurell Ehrström, arkitekt, Marge
Henrik Nerlund, Skönhetsrådets sekreterare
Roger Mogert, stadsbyggnadsborgarråd.
Läs mer om: JM
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156