23948sdkhjf

Veidekke-avknoppning tar 190 miljoners-kontrakt

Magnolia Bostad har anlitat det nyetablerade bolaget för att bygga 90 nya bostadsrätter i centrala Uppsala.
– Vi är mycket glada att Magnolia Bostad ger oss förtroendet att genomföra det här fina och spännande projektet, säger Jonas Bill, vd på Box Bygg, som enligt ett pressmeddelande tagit hem ordern.

Som Building Supply skrev om i januari, bildades BOX Bygg av tre avhoppare från Veidekke. Nu har bolaget tecknat avtal med Magnolia för byggnation av två bostadshus med totalt 90 lägenheter. Huskropparna är en del av projektet Huvudkontoret och upprättas i en av Uppsalas mest attraktiva och centrala stadsdelar, endast fem minuters promenad från Uppsalas tågstation. Förutom garage, kommer fastigheten att inrymma en restaurang som ska arrenderas av en välkänd krögare. I anslutning till fastigheten blir det även en om- och tillbyggnad av en lokal som ska bli ett gym. Den totala kontraktssumman uppgår till 187 miljoner.

– BOX Bygg har varit en väldigt kreativ samarbetspartner, vilket har varit en bidragande faktor till att vi kan sjösätta detta för oss viktiga projekt. Jag är säker på att det är det första i raden av många samarbeten som vi kommer att ha, säger Fredrik Lidjan, vd på Magnolia Bostad.

Projektet är en totalentreprenad i samverkan. Projektering och planeringen är igång och byggstart är beräknad till hösten 2015.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078