23948sdkhjf

Peab satsar i Karlstad

Som en del i en övergripande förtätning av stadsmiljön i Karlstad gör nu Peab en investering på cirka 600 miljoner i bostäder på Kanikenäset.
Totalt planeras över 1 000 nya bostäder i Karlstad med syftet att förtäta stadsmiljön. Den senaste satsningen är Peabs 220 lägenheter i kvarteret Kanoten på Kanikenäset.

– Det är ett jättespännande projekt. Vi har köpt ett fem våningar högt kontorshus av Hemfosa som vi ska riva och därefter ska vi bygga bostadsrätter här alldeles intill vattnet vid Kanikenäsbanken, säger Thord Tärnbrant, projektutvecklare på Peab, till nwt.

Projektet byggs i fyra etapper och den första, som omfattar 60 lägenheter påbörjas under första kvartalet 2016. Planerad byggtid är cirka 1,5 år.

Stort intresse
Projektet är en investering på 550–600 miljoner kronor och de boende kan välja alltifrån ettor till femmor.

– Peab har beslutat att Karlstad är en av de orter vi satsar på. Det finns en stabil tillväxt, bra bostadsmarknad och fina bostadslägen. Trots att vi inte har marknadsfört projektet har vi redan 80–90 intressenter på två veckor, säger Thord Tärnbrant.

Ytterligare bostäder på gång
Förutom Peab planerar även Skanska för cirka 200 lägenheter på Kanikenäset och även Klöver, som äger fem fastigheter, har för avsikt att förtäta området.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094