23948sdkhjf

Thomas Betong levererar till Marieholmstunneln

Thomas Betong och Züblin Scandinavia har skrivit på avtal för leverans av fabriksbetong och pumptjänster till Marieholmstunneln i Göteborg.
– Det är ett spännande projekt som knyter an till vår historia och vi är stolta över att kunna leverera betong till ännu en älvförbindelse i Göteborg och då särskilt en så stor volym av innovativa undervattenprodukter och pumptjänster, Carina Edblad, Thomas Betongs VD, i ett pressmeddelande.

Projektet ska förbättra kapaciteten i trafiksystemet runt Tingstadstunneln och för att bygga den totalt 500 meter långa tunneln, behövs cirka 111 000 kvm fabriksbetong, till både tunnelelement och bottenplattor. Detta kommer Thomas Betong att leverera från sin fabrik på Ringön under perioden maj 2015 till sommaren 2019.

Sparar både på miljö och ekonomi
Thomas Betong tillsammans med koncernens Forskning och Utvecklings avdelning samarbetar med Züblin för att ta fram produkter och innovativa betonglösningar för projektet, bland annat för undervattensgjutningar som kan ge både miljöbesparingar samtidigt som de är kostnadseffektiva. 10 000 kvm betong med alternativa bindemedel kan ge upp till 1000 ton mindre koldioxidutsläpp samtidigt som kostnaden minskas.

– Tänk på att leverans av 111 000 kvm betong kräver cirka 18 500 betongbilar. Då blir det ännu viktigare att leverera en miljövänlig produkt som minskar koldioxutsläppet genom användning av alternativa bindemedel samt att ha korta transportsträckor, säger Carina Edblad.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078