23948sdkhjf

Dags för hållbara Blenda

Byggjätte startar nu upp Eklandias hållbara kontorsprojekt Blenda på Lindholmen i Göteborg.
Det är Peab som Eklandia har utsett till byggentreprenör för uppförandet av kontorsfastigheten Blenda, mitt i det kunskapsintensiva Lindholmen.

Byggnaden kommer att ha en glasfasad mot vattnet och innehålla flexibla och yteffektiva lokaler som skräddarsys i samråd med hyresgästerna. Läget blir optimalt vid kajkanten på Lindholmspiren med utsikt över vattnet och innerstaden.

– Vi märker av att det är brist på lediga kontorsytor på Lindholmen. Det är stort intresse för Blenda och vi har redan tecknat hyresavtal med Getinge, Aliaro och Schaeffler Sverige motsvarande dryga 20 % av ytorna. Utöver detta har vi långtgående förhandlingar med ytterligare intressenter, säger Cecilia Fasth, VD för Eklandia Fastighets AB.

Blenda kommer att ha en uthyrningsbar yta om ca 9 200 kvm som fördelas på sex våningar och byggnaden beräknas att stå klar för inflyttning i januari 2017. Byggnaden kommer att miljöklassas enligt systemet BREEAM med ambitionen att nå nivå excellent. Arkitekt är Liljewall Arkitekter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11