23948sdkhjf

Systemair tar över Menerga-försäljning

På grund av meningsskiljaktigheter väljer Systemair att driva försäljningen av ventilationsaggregat via dotterbolag.
Tidigare har Menergas ventilationsaggregat sålts av agenten Menerga AB i Vellinge. När Systemair förvärvade Menergas fabrik i Tyskland avtalades att Systemair skulle ha rätt att starta parallell försäljning av Menergas produkter från och med maj i år, men parterna har inte lyckats komma överens.

– Vi har fört diskussioner med Menerga AB om en förlängning av distributörsavtalet men tyvärr inte kommit i mål med förhandlingarna. Vi har därför beslutat att starta försäljning genom vårt egna bolag Reftec AB. Vi kommer att göra vårt yttersta för att hantera situationen på bästa sätt för både kunder och anställda, förklarar Gerald Engström, koncernchef för Systemair.

Systemair äger produktionen av Menergas aggregat i Tyskland. Återförsäljaravtalet i Sverige mellan Systemairs dotterbolag Menerga GmbH och Menerga AB i Vellinge har sagts upp och kommer att löpa ut senast den 30 november 2015. Fram till dess kommer försäljning att ske parallellt mellan Reftec och Menerga AB. Reftecs verksamhet kommer att omfatta försäljning och service av Menergas produkter.

Nyanställer
Reftec, med kontor i Eskilstuna och Malmö, kommer att anställa ett tiotal personer under ledning av Kent Granberg och Patrick Löfberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.487