23948sdkhjf

Ny anläggning till ny kund

Strängbetong bygger ny bashall till Akriform.
– Det är en viktig order för oss. Akriform är en ny kund och vi jobbar gärna med nya aktörer och gärna direkt med byggherrarna, säger Martin Gustafsson, affärsansvarig, till Building Supply.

Arkiform är ett ledande företag av plastprodukter och utvecklar och tillverkar produkter och lösningar, för butik, nöje, inredning och industri. Strängbetong har anlitats för leverans av en bashall av prefabricerad betong med tunga fasader och betongstomme till Akriforms anläggning i Sollentuna. De nya lokalerna är på cirka 3600 kvm och ska inrymma lager, produktion, personalutrymmen och kontor.

Stommen utgörs av det flexibla konceptet Bashallen®, som till det yttre utgörs av bärande, välisolerade betongfasader och sadelformade takelement med långa spännvidder. Det ger i grunden en mycket flexibel byggnad, lämpad för de flesta verksamheter.

– Bashallen är en byggnad, som ger ett jämnt inomhusklimat och en lägre energiförbrukning, förklarar Martin Gustafsson.

Monteringen inleds i oktober och tar inte mer än sex veckor att montera.

Huset som förses med en spritsputsad yta i både ljus och mörk kulör är ritad av Frida Marklund på Igloo Arkitekter och Rune Gustafsson, Rune Gustafsson Arkitekt AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094