23948sdkhjf

Veidekke: ”En otroligt betydelsefull affär”

Nu förvärvar Veidekke byggverksamhet i Uppsala.
För att ta tillvara affärsmöjligheter i Uppsalaregionen stärker nu Veidekke Bygg sin organisation kraftigt genom att förvärva REKABs verksamhet i Uppsala.

– Det här är en otroligt betydelsefull affär för vår satsning i regionen, säger Anders Arfvén, affärsområdeschef Veidekke Bygg, till Building Supply.

Förvärvet ligger i linje med Veidekkes strategi att växa i Sverige, där Mälardalen tillsammans med Skåne och Göteborg har identifierats som viktiga tillväxtregioner. Affären är framför allt en satsning inom bostadsverksamheten, men är även viktig för den kommersiella delen, och innebär att Veidekke tar över REKABs pågående projekt samt cirka 20 tjänstemän och 30 hantverkare i Uppsala.

– Vår förhoppning är att detta ska stärka vår maknadsandel och vår satsning både på bostadssidan och kommersiellt, säger Anders Arfvén.

REKAB:s verksamhet i Uppsala kommer att integreras i Veidekke Bygg och blir en arbetschefsgrupp i region Bygg Stockholms verksamhet med fokus på Uppsalaregionen. I samband med köpet får Veidekke Bostad möjlighet att förvärva en attraktiv byggrätt inom detaljplanelagt område om ca 13 000 m2, med planerad säljstart till hösten.

Tillträde är beräknat till den 1 juli.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094