23948sdkhjf

Vänerplys satsningar ger resultat

Efter en period med inkörning av de nya maskinerna och intrimning av den bantade organisationen, är produktionen nu stabil.
– Vi har arbetat hårt och nu har vi lagt inkörningsutmaningar bakom oss, men det finns naturligtvis alltid en del finjusteringar kvar att göra. Det tog lite längre tid än vi räknat med att nå full kapacitet med de nya maskinerna, säger vd Ari Heikkinen.

Satsningen, som inleddes i samband med att Moelven köpte upp Vänerply 2012 och stod klar hösten 2013, omfattar en effektivisering av produktionen där bland annat svarvningen förbättrats genom en uppgradering av produktionslinjen.

– Vi gör detta för att öka vår konkurrenskraft på marknaden, säger Mattias Nilsson, produktionschef, till Building Supply.

Och nu börjar investeringarna visa resultat. Under 2014 budgeterade Vänerply för en produktion på 84 000 m3, och de klarade 82 500 m3. För 2015 har bolaget budgeterat för 86 500 m3.

– Det kommer vi att klara, säger Ari Heikkinen, som menar att marknadsutsikterna ser ljusa ut. I synnerhet är det den svenska marknaden som är stark i dagsläget.

I samband med effektiviseringarna har cirka 50 medarbetare fått lämna bolaget, varav drygt hälften skett genom naturliga avgångar. Företaget har idag 127 anställda.

Investeringen i Vänerply uppgick i en första fas till 70 mkr och under 2015 kommer några mindre investeringar i storleksordningen 5-6 mkr att genomföras.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079