23948sdkhjf

Så når Skanska högsta miljökraven

Nu skriver byggjätten avtal med KTC.
KTC Control och Skanska Sverige har skrivit avtal kring styr- och mätsystem inom Skanskas bostadsproduktion. Avtalet ger Skanska verktyg för att, genom hela byggprocessen samt i den färdiga produkten, kunna hålla högsta nivå gällande energi- och miljökrav i sina projekt.

– Idag ökar kraven på fastigheters energianvändning, men det är fortfarande svårt att med rimliga insatser mäta och följa upp resultatet, samt jämföra med andra bostäder. Att få till detta avtal ser vi som en viktig pusselbit för Skanska i deras arbete med att säkerställa ett långsiktigt och hållbart byggande, säger Ingvar Rindebäck på KTC Control AB.

Säkerställer kvaliteten
I avtalet har KTC Control och Skanska gemensamt arbetat fram en modell för att förenkla projektering, produktion och uppföljning. Samtidigt har bättre förutsättningar för standardisering och kostnadsreduktioner för energisnåla hus skapats. Allt för att garantera kvaliteten under processen och att byggnaden håller en låg energianvändning även efter byggnationen.

Modellen, som innehåller tydliga projekteringsanvisningar, arbetssätt samt styr- och mätutrustning, bidrar till att rätt verktyg finns för energikartläggning och uppföljning. Systemet används för att få information om hur mycket energi som används och vart den tar vägen. Med rätt information, i form av installerad teknik, kan Skanska arbeta med förebyggande åtgärder, som t.ex driftoptimering, och därmed också minimera risken för onödiga kostnader.

– Om vi ska klara av de utmaningar som vi står inför är det otroligt viktigt att arbeta med ständiga förbättringar. Att få rätt underlag, och att göra uppföljning, ger oss förutsättningar för ta med sig förbättringspotentialen till nästa produktion, säger Christer Sandgren, Utvecklingschef SSB Energi & Installation på Skanska Sverige.

Avtalet innehåller leverans av styr & mätutrustning, projektering, funktionsansvar samt driftsättningstjänster till Skanskas produktionsenheter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.585