23948sdkhjf

Ekonomiska problem stoppar byggen

Entreprenörens uteblivna betalningar till underleverantörer har lett till att flera byggarbeten nu står still.
Det är byggföretaget Markbygg som har drabbats av likviditetsbekymmer och därmed har svårt att betala sina underleverantörer. Det Uddevallabaserade företaget har flera projekt igång i området, bland annat kontorsgatan Genombrottet i Trollhättan, en ny badmintonhall samt skollokaler. Men nu är det tomt på byggena. Detta rapporterar Ttela.

– Vi vet att Markbygg har likviditetsbekymmer och svårt att betala sina underleverantörer. I kontraktet som vi har med Markbygg står att de ska vara klara med Genombrottet innan semestern, säger Anders Torslid, vd på Trollhättans Tomt AB som gett Markbygg uppdraget att bygga Genombrottet.

Genombrottet ligger vid Innovatum i Trollhättan och är en kontorsgata där 8 000 kvadratmeter ska inredas för kontor, labb- och utvecklingsmiljöer. Första etappen, som Markbygg är totalentreprenör för, skulle egentligen vara klar runt midsommar. Men eftersom underleverantörerna inte fått betalt står bygget stilla.

– Ganska mycket är gjort, men jag uppskattar att en månads jobb återstår. Kontraktet har inte löpt ut än och rent juridiskt kan vi inte agera innan, säger Anders Torslid.

Trollhättans Tomt har även anlitat Markbygg för en ny badmintonhall som ska vara klar i oktober samt skollokaler vid Hjortmosseskolan dit eleverna ska flytta in vid terminsstarten.

– Utbildningsförvaltningen har börjat titta på alternativa lokaler och schemaläggning, säger Anders Torslid.

Trollhättans Tomt räknar med besked från Markbygg i veckan.

Building Supply har utan framgång försökt att nå Markbygg för en kommentar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078