23948sdkhjf

Ordförande: ”Vi har inte lyckats”

Nu riskerar Moelven Nössemark Trä att läggas ner på grund av negativ lönsamhet.
Ledningen och de anställda vid sågverket i Dal Eds kommun har under en längre tid arbetat hårt för att skapa lönsamhet i företaget. Dessvärre utan framgång.

– Vi har inte lyckats. Företaget har under en lägre tid haft ett betydande negativt kassaflöde. En eventuell likvidation av Moelven Nössemark Trä är tyvärr ett av flera alternativ för att skapa bättre lönsamhet i Moelvenkoncernen, säger Ole Helge Aalstad, ordförande i bolaget och divisionschef för Moelven Timber, i ett pressmeddelande.

Stora investeringar
År 2007 godkändes en huvudplan för utvecklingen av sågverket, och hittills har Moelven investerat i nytt timmerintag och värmesystem. Dessutom har sorterings- och torkanläggningar uppgraderats.

– Vi har inte lyckats få rätt effekt av investeringarna. Vi har också värderat slutförandet av investeringsprogrammet, men det kommer inte att bidra till lönsamhet och kommer att kräva en hel del resurser, säger Ole Helge Aalstad.

Dessutom har omständigheter också påverkat händelseförloppet, bland annat har den norska virkesmarknaden, dit Moelven Nössemark Trä var en stor leverantör, förändrats avsevärt och råvarupriserna har utvecklats i negativ riktning i förhållande till de antaganden som ligger till grund för investeringsbeslutet.

Enligt Ole Helge Aalstad har bolaget under det senaste halvåret studerat flera olika alternativ för att hitta ett koncept som kan stoppa förlusterna.

– Studier har visat att vi inte har möjlighet att skapa framtida lönsamhet. Därför påbörjar vi förhandlingar med de anställda om att eventuellt avveckla verksamheten, säger han.

Verksamheten har 42 medarbetare som nu riskerar att förlora sina jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079