23948sdkhjf

Skanska vinner tuff konkurrens

Byggjätten tar hem 300-miljonersaffär med Östersundshem.
Skanska har fått i uppdrag av Östersundshem att bygga sju flerbostadshus med totalt cirka 250 hyresrättslägenheter i Östersund i områdena Remonthagen och Tallåsen. Ordervärdet är 295 miljoner kronor.

– Upphandlingen skedde i hård konkurrens, och därför är vi glada över att få bli samarbetspartner med Östersundshem, säger Ulf Lindström, projektchef, Skanska Sverige AB, i ett pressmeddelande.

Östersundshem har upphandlat husen inom ramavtalet Sabo Kombohus Plus, ett avtal som de allmännyttiga bostadsföretagens organisation, Sabo, tecknade med Skanska och två andra byggbolag häromåret. Genom att använda typhus som bygger på bostadsplattformar med hög grad av prefabricering kan Skanska erbjuda prisvärda, ytsmarta hus som motsvarar högt ställda hållbarhetskrav.

– Detta visar att Sabos strävan efter bra hus till en rimlig kostnad fungerar, menar Ulf Lindström.

Skanska kommer att bygga fyra hus i Remonthagen och tre hus i Tallåsen. Samtliga hus blir åtta våningar höga med lägenheter i varierande storlekar. Avsikten är att husen ska Svanen-certifieras.

Byggnadsarbetena inleds i sommar i Remonthagen och husen kommer att fastställas etappvis i de båda områdena. Enligt preliminär tidplan ska samtliga hus vara färdigställda före utgången av 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094