23948sdkhjf

NCC inleder utveckling i Limhamn

Bygglov har nu godkänts för flerbostadshus i nordvästra delen av Limhamns läge.
Stadsbyggnadsnämnden har gett ett delegerat bygglov för NCC att börja bygga ett flerbostadshus på Murbruksgatan intill den planerade Cementparken i nordvästra delen av Limhamns läge. Det ska bli ett kvarter i 3–5 våningar, som rymmer 115 lägenheter.

– Från cementfabrik till havsnära boende. Ett av Malmös vackraste lägen blir nu en öppen del av staden med spännande bostadslösningar, säger Sofia Hedén (S), vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden, i ett pressmeddelande.

Sydvästra delarna på tur
Omvandlingen av Limhamns läge från cementfabrik till blandad stadsbebyggelse går snabbt framåt. Detaljplanen för den nordvästra delen av kvarteret, med 800 nya bostäder och en förskola, antogs i stadsbyggnadsnämnden i april. Nu är det dags för nästa del, den sydvästra. I planen finns ytterligare 800 bostäder, mestadels lägenheter men även en del radhus. Två nya förskolor kommer att ha plats för totalt 240 barn.

– Det är glädjande att se att flera byggherrar litar på marknaden i Malmö och nu går från ord till handling. Nu bygger vi en ny stadsdel i Malmö på ett attraktivt läge som kommer att ge ett rejält tillskott av nya bostäder, säger Karolina Skog (MP), stadsbyggnadsnämndens ordförande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125