23948sdkhjf

Imtech befäster positionen

Genom ett avtal med Skanska stärker Imtech sin ställning både inom partneringprojekt och som bostadsbyggare i huvudstaden.
Imtechfilialen Stockholm Bostad har fått i uppdrag av Skanska att ansvara för samtliga VS- och sprinklerinstallationer i ytterligare en byggetapp av kvarteret Syllen i Årstadal. Projektet bedrivs som partneringentreprenad, det tredje i raden man gör åt just Skanska.

– Att jobba i partneringprojekt innebär att man gemensamt arbetar för att nå uppsatta mål både kvalitetsmässigt och ekonomiskt genom hela projektet. Det kräver att man har stort förtroende för andra inblandade aktörer, säger Bo Lindholm, filialchef Stockholm Bostad, i ett pressmeddelande.

Bra arbete gav nytt projekt
Sammanlagt uppför projektets byggherre AB Stockholmshem 357 lägenheter, varav 172 studentlägenheter, i den aktuella etappen som går under namnet Syllen 3. De tio flerbostadshusen på sammanlagt runt 18 200 kvadratmeter kommer också att rymma en förskola.

– Syllen 3 låg som option i ett tidigare avtal, Golvläggaren. Anledningen till att det lösts ut är att uppdragsgivaren är nöjd med vår insats och med samarbetet, förklarar Bo Lindholm.

Genom det aktuella projektet stärker Imtech sin marknadsposition ytterligare när det gäller både partneringprojekt och som viktig bostadsbyggare i Stockholm i stort.

Ordersumman är på runt 30 miljoner kronor och projektet beräknas vara avslutat kring årsskiftet 2018/2019.

Årstadal
Den nya stadsdelen Årstadal ligger på promenadavstånd från Stockholms innerstad. Redan idag är runt tio kvarter med cirka 1 500 bostäder klara och inflyttade. När hela området står klart till sommaren 2019 kommer det att bestå av runt 4 200 bostäder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081