23948sdkhjf

HSB flyttar huvudkontor

Nu intar verksamheten i Göteborg nya lokaler
Nästa vecka går flyttlasset för HSB:s huvudkontor i Göteborg med 130 medarbetare till Johanneberg Science Park.

– Det är oerhört spännande och stort för oss. Att vara en del i ett akademiskt sammanhang stärker vårt varumärke som en innovativ och utvecklingsbenägen organisation, säger Lars Göran Andersson, vd HSB Göteborg, i ett pressmeddelande.

HSB var en av de första delägarna att gå med i Johanneberg Science Park och redan då fanns planer på att etablera en mindre projektgrupp på området. Men Lars Göran Andersson berättar att det kändes viktigt att hålla ihop hela organisationen och därför valde man att istället flytta hela huvudkontoret.

Innovativt företag
HSB har redan en stark närvaro på området i och med HSB Living Lab, vilket skapar många möjligheter att utveckla boendelösningar och samarbeten med såväl andra företag som med akademi och forskning. Kontorsflytten innebär ytterligare möjligheter att dela kunskap och delta i branschöverskridande sammanhang.

– HSB är en innovativ organisation som ligger bakom uppfinningar som idag är självklara, som tvättstuga och sopnedkast. Att finnas i den här miljön kan väcka nya tankar och skapa nya arbetssätt. Då kan vi också attrahera medarbetare som förstår att vi är ett modernt företag och att det är utvecklande och spännande att jobba här.

Johanneberg Science Park
Johanneberg Science Park är en samverkansmiljö för idé- och kunskapsutbyten mellan akademin, näringsliv och samhällsaktörer på Chalmersområdet i centrala Göteborg. Aktiviteterna är koncentrerade till samhällsbyggnad, energi, material- & nanoteknik.Tanken är att skapa mötesplatser, nätverk och strukturer som gör det lätt för näringsliv, forskare, studenter och konkurrenter att mötas för att utbyta erfarenheter, få nya idéer och skapa bättre affärer.

Johanneberg Science Park ägs av grundarna Göteborgs Stad och Stiftelsen Chalmers tekniska högskola tillsammans med AB Volvo, Bengt Dahlgren AB, Göteborg Energi, HSB, Peab AB, Riksbyggen, Tyréns AB, Skanska och White arkitekter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064