23948sdkhjf

NCC i strategiskt avtal med Uppsalahem

Istället för kostsamma och tidskrävande anbudsförfrågningar satsar Uppsalahem på ramavtal. NCC är en av de utvalda entreprenörerna.
Uppsalahem har valt att sluta ramavtal med tre byggbolag för nyproduktion av bostäder i kommunen kommande tre år. Istället för att hantera ett tiotal kostsamma och tidskrävande anbudsförfrågningar per år har Uppsalahem valt att satsa på ramavtal med tre leverantörer.

– Vi bygger bostäder för nästan en miljard per år. Genom ramavtalen sparar vi både tid och pengar, säger Mikael Rådegård, vd Uppsalahem, i ett pressmeddelande.

I avtalet finns också en klausul om socialt ansvarstagande för byggbolagen, som i och med avtalet förbinder sig att ta mot praktikanter i alla pågående projekt som beställs av Uppsalahem. Det är något som NCC välkomnar.

– Genom att erbjuda praktisk arbetslivserfarenhet kan vi tillsammans med Uppsalahem hjälpa fler in på arbetsmarknaden, säger Ulf Hansson, avdelningschef på NCC Construction Sweden.

Ramavtalet är treårigt med option på ett års förlängning. Projekten ska fördelas lika mellan de tre byggbolagen och ske i partnering/samverkan.

Kommande byggstarter under perioden finns bland annat i Luthagen, Sala backe samt Bäcklösa.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079