23948sdkhjf

Tillväxt under årets viktigaste månad

Bygg- och järnindex från branschorganisationen Bygg & Järnhandlarna visar att försäljningen ökade med 6,2 procent i maj.
Försäljningen för bygg- och järnhandeln, mätt på jämförbara enheter och i löpande priser, ökade med 6,2 procent i maj. Detta trots att antalet försäljningsdagar var färre i år. Resultatet är extra positivt eftersom maj månad är den viktigaste försäljningsmånaden under året, enligt ett pressmeddelande från branschorganisationen.

– Bra siffror trots att vädret inte visat sig från sin bästa sida och dessutom med färre försäljningsdagar än maj förra året. Vi ser bland annat en stark försäljning till hantverkarkunderna, vilka utgör branschens viktigaste kundgrupp, säger Ulf S. Gustafsson, vd för Bygg & Järnhandlarna.

I juni möter branschen betydligt starkare jämförelsetal, vilket talar för en något lägre tillväxttakt. Hittills i år har branschens försäljning ökat med 7,9 procent.

– Vi är nu inne i vår högsäsong och det blir spännande att se om vi fortsätter hålla så här höga försäljningssiffror i juni till augusti, avslutar Ulf S. Gustafsson, vd för Bygg & Järnhandlarna.

Artikeln är en del av vårt tema om Branschanalys.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093