23948sdkhjf

Premiär för Prime Livings Göteborgssatsning

Nu tas första spadtaget för nya studentlägenheter i Göteborg.
– Det känns väldigt roligt att dra igång satsningen för fler studentbostäder. Vi ser fram emot att redan under 2015 kunna erbjuda studenter ett bra boende med bland annat eget kök, helkaklat badrum och egen balkong i ett läge med bra kollektivtrafik, säger Jan Severa, VD för Prime Living.

Det handlar om 208 tillfälliga studentbostäder som ska byggas mellan Beryllgatan och Stora Fiskebäcksvägen, i Grevegårdsområdet. Projektet är en del av Prime Livings koncept att hålla ner byggnationskostnaderna för att kunna sätta rimliga hyror på bostäderna, som samtidigt ska hålla en bra kvalitet. I det här projektet kommer månadshyran för en etta med kök på 21 kvm att vara 4 200 kronor.

– Det ska bli spännande att se resultatet av Prime Livings satsning. Det är en aktör som har visat höga ambitioner med fokus på rimliga hyror som dessutom håller bra kvalitet, säger Jahja Zeqiraj, ordförande (s) i Fastighetsnämnden, Göteborg.

Inflyttningen påbörjas under 2015.

Om Prime Living
Prime Living utvecklar lönsamma studentbostäder i den nordiska marknaden med ett unikt koncept som ger kortare produktionstider och lägre kostnader. Bolaget äger och förvaltar långsiktigt samtliga lägenheter som produceras. Bostäderna består av prefabricerade bostadsmoduler som tillverkas på fabrik i Kina, transporteras och monteras på plats i Sverige.

Idag förvaltar Prime Living 344 lägenheter på tre orter och har ytterligare cirka 3 100 lägenheter i pågående och planerad produktion under de kommande fyra åren i Stockholmsområdet, Göteborg, Öresundsområdet och Karlstad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093