23948sdkhjf

White och Skanska utvecklar framtidens sjukhus

Aktörerna har tecknat avtal med Region Skåne för byggnation av en ny vårdbyggnad på sjukhusområdet i Malmö.
– Vi känner oss väldigt stolta och glada över att ha vunnit uppdraget att vara Region Skånes samarbetspart i detta utmanande projekt, säger Magnus Persson, Regionchef Hus Syd, Skanska, i ett pressmeddelande.

Samarbetet som nu startar omfattar detaljerad planering och förberedelser inför arbetet med den cirka 65 000 kvadratmeter stora vårdbyggnaden, som ska uppföras på det befintliga sjukhusområdet. För Skanskas del innebär det även rivning av en del befintliga byggnader och utökning av kulvertsystemet under mark.

Den nya vårdbyggnaden ingår i Region Skånes satsning på att skapa ett av Europas modernaste universitetssjukhus och för arkitektbyrån White är detta ett prestigeuppdrag, som ger möjlighet att påverka många människors vardag och livskvalitet.

– Som arkitekter kan vi göra stor skillnad för patienter och personal. Forskningen inom evidensbaserad design visar att en omsorgsfullt utformad vårdmiljö gör patienterna friskare snabbare. Arkitektur fungerar som medicin, säger Alexandra Hagen, arkitekt och kontorschef på White i Malmö.

Planerad start av projektering är i augusti 2015 och byggstart av vårdbyggnaden är planerad till januari 2017. Projektet är en del i arbetet med att utveckla och skapa framtidens universitetssjukhus i Malmö.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078