23948sdkhjf

Hemsö och SveaNor bygger forskningsanläggning

På uppdrag av Karolinska Institutet ska Life Science-satsningen Neo ta form i Huddinge.
– Vi ser fram emot att få en fantastisk forskningsbyggnad och är väldigt glada över samarbetet med vår nya hyresvärd. Neo är en viktig komponent i vår strategi att lyfta forskningslokalerna till högsta internationella standard i både Huddinge och Solna, säger Lennart Ilke, fastighetsdirektör på Karolinska Institutet, i ett pressmeddelande.

Projektet är den andra etappen av Life Science-satsningen. Sedan tidigare arbetar Hemsö och SveaNor gemensamt med uppförandet av Life Science-fastigheten Technology for Health vid Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge. De två Life Science projekten i Huddinge omfattar totalt 45 000 kvm och uppgår till drygt 1,5 miljarder SEK.

Nytt bolag
Nyligen kommunicerades att Hemsö och SveaNor utöver Life Science projektet i Huddinge även startar ett gemensamt projektutvecklingsbolag med en potentiell projektvolym på 4 miljarder SEK. Tillsammans summerar därmed Hemsös och SveaNors potentiella Life Science satsningar till drygt 5,5 miljarder SEK. Hemsö äger sedan tidigare Life Science lokaler till ett värde av 1 miljard SEK.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078