23948sdkhjf

EA-gruppen spränger miljardgränsen

Familjeföretaget redovisar rekordhöga siffror för 2014.
– Vi är glada, stolta och ödmjuka. Vi har hög produktivitet, god planering, bra organisation och yrkesskickliga medarbetare. Det är nyckeln, säger Anna Wränghede, VD och koncernchef Eric Andersson gruppen, till Building Supply.

Den totala nettoomsättningen för bolagen som ingår i EA-gruppen ökade med 25 procent under 2014 och landade på 1,04 miljarder kronor. Siffrorna är de högst noterade i koncernens historia. Bakom ökningen ligger framför allt Broby Spårs uppdrag som huvudentreprenör vid renoveringen av Lidingöbanan. Men beläggningen har varit mycket hög i samtliga bolag under året, bland annat ökade Frijos omsättning med 26 procent under året.

– Förra året hade vi ett flertal större projekt i ett par av bolagen, som bidrog till att ökningen blev hög, förklarar Anna Wränghede.

Vinsten för bolagen landade på 47,5 miljoner för 2014, vilket, bortsett från 2013 då resultatet blev lägre, är i linje med tidigare år. Koncernens soliditet är 56 procent och de senaste fyra åren har siffran legat över 50 procent, vilket är en förhållandevis hög notering. Inför framtiden är Anna Wränghede positiv:

– Vi ser ljust på framtiden! Vi behöver anställa fler medarbetare i alla våra entreprenadbolag, säger hon.

Bolagen som ingår i koncernen är AB Frijo, Bro & Väg Mälardalen AB, Broby Spår AB, Keyser Fastigheter och Westin Elcenter. Totalt har koncernen cirka 240 medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094