23948sdkhjf

Grontmij förnyar kraftverk i Helsingör

Teknikkonsulten har vunnit ytterligare uppdrag som bidrar till miljövänligare kraftvärmeverk.
I Danmark arbetas det hårt med omställningen av energisektorn, och teknikkonsulten Grontmij har nu vunnit ett uppdrag innebär att att projektera mekaniska och elektriska installationer, när Helsingörs kraftvärmeverk byggs ut för att kunna eldas med miljövänlig biomassa. Detta skriver företaget i ett pressmeddelande.

Den ombyggda anläggningen kommer att ha en effekt på 70 MW tillfört bränsle, vilket motsvarar årsförbrukningen av värme och för över 15 000 hushåll. Grontmijs ansvar blir att projektera panna, rökgasrening, rökgaskondensering, bränslehantering samt all hjälputrustning. I projektet ingår även ombyggnad av det befintliga kraftvärmeverket, där den befintliga ångturbinen ska vara tillgänglig för drift med ånga från den nya och/eller befintliga anläggningen.

Stärker marknadspositionen
Projektet är ett gränsöverskridande samarbete mellan Grontmijs danska och svenska verksamheter. Grontmij Sverige kommer att hantera alla tekniska och kommersiella frågor samt samordning av de övriga konsulttjänsterna för anläggningsarbeten och arkitektur. Grontmij Danmark kommer att ansvara för byggledning, arbetsmiljöfrågor och myndighetskontakter.

– Det här projektet är det tredje samarbetsprojektet mellan svenska och danska Grontmij inom energisektorn på förhållandevis kort tid. Vår långsiktiga strategi har varit att utveckla våra leveranser i Danmark, och resultatet är att vi tagit stora marknadsandelar från våra konkurrenter, säger Per-Anders Tauson, divisionschef för Energi och Elkraft på Grontmij Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093