23948sdkhjf

NCC: Spaden i backen för miljardsatsning

NCC tar nu nästa steg i utvecklingen av Mölndals nya innerstad.
I veckan gick överklagandetiden ut för etableringen av nya Mölndal Galleria och därmed har detaljplanen vunnit laga kraft. Det innebär att NCC och Citycon byggstartar Mölndal Galleria, ett utvecklingsprojekt i miljardklassen, i augusti. Ovanpå gallerian bygger NCC dessutom 145 lägenheter till ett ordervärde om 220 MSEK på uppdrag av Riksbyggen.

– Nu har vi nått denna milstolpe tillsammans. Från staden ser vi med glädje fram emot vad som komma ska, Mölndals nya innerstad, säger Marie Östh Karlsson, kommunstyrelsens ordförande Mölndals stad, i ett pressmeddelande.

Den planerade gallerian med tillhörande parkering kommer att bestå av cirka 70 butiker på drygt 24 000 kvadratmeter, bland andra H&M, Lindex, ICA och Systembolaget. Invigning planeras till andra kvartalet 2018.

Nytt bolag
NCC har tillsammans med köpcentrumbolaget Citycon ett hälftenägt projektbolag för utveckling, uthyrning samt uppförande av Mölndal Galleria.

– I höstas byggstartade vi SCA:s kontor och vår styrka är just att utveckla attraktiva stadsmiljöer med arbetsplatser, bostäder, handel och service där helheten bidrar till att vi får en både hållbar och attraktiv innerstad i Mölndal. Nu ser vi fram emot att sätta spaden i backen för nästa steg, säger Carola Lavén, affärsområdeschef för NCC Property Development.

Projektbolaget ägs till lika delar av bägge parter. Citycon kommer att förvärva NCC:s andel när gallerian är färdigställd och avtalade villkor uppfyllda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094