23948sdkhjf

NCC i miljardprojekt

NCC och Landstinget Sörmland har kommit överens om att renovera och bygga ut tre sjukhus i Södermanland, till en potentiell ordervolym om cirka tre miljarder kronor.
Uppdraget omfattar Mälarsjukhuset i Eskilstuna, Kullbergska sjukhuset i Katrineholm och Nyköpings lasarett. Landstinget i Sörmland har valt att modernisera de tre sjukhusen i strategisk partnering med NCC, vilket betyder att all planering och genomförande av projekten görs tillsammans.

– Med NCC:s kunskaper och kapacitet känner vi oss säkra på att projekten kan genomföras på ett professionellt sätt, säger teknikchef Johnny Niskanen på Landstinget Sörmland, i ett pressmeddelande.

Vid Mälarsjukhuset i Eskilstuna, som är det enskilt största projektet, kommer vissa gamla lokaler att rivas, andra moderniseras och nya lokaler att byggas. Kombinationen av nybyggnation och modernisering kommer även att ske på Kullbergska sjukhuset i Katrineholm och på Nyköpings lasarett.

– De nuvarande vårdlokalerna behöver utvecklas. Tillsammans med landstinget kommer vi att kunna utveckla och bygga mer ändamålsenliga och moderna vårdmiljöer där patienten står i fokus, säger Henrik Landelius, vice VD, NCC Construction Sweden.

De nya lokalerna får betydligt lägre energiförbrukning och bättre driftekonomi. Arbetsmiljön för de anställda förbättras och en mer effektiv vårdprocess gynnar patienterna.

Samarbetet inleds omgående med en planeringfas. Den totala potentiella ordervolymen är cirka tre miljarder kronor och inom åtta år ska de moderniserade sjukhusen stå klara i Eskilstuna, Katrineholm och Nyköping.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.254