23948sdkhjf

WSP blir nummer ett

Genom förvärv blir samhällsbyggaren ledande i Norden.
WSP har tecknat avtal om förvärv av Faveo, en stark aktör inom projektledning med 160 medarbetare i Sverige och 230 i Norge. Förvärvet är ytterligare ett steg i WSPs strategi att bli ledande på projektledning och rådgivning inom samhällsbyggande i Norden.

– Vi är mycket nöjda att få välkomna Faveo till WSP. Det ligger helt i linje med vårt tillväxtmål. Med förvärvet blir vi nu ledande i Norden inom projektledning för samhällsbyggnadssektorn, Magnus Meyer, VD WSP Norden, och fortsätter:

– Verksamheterna kompletterar varandra väl. Faveo med stark kompetens av projektledning inom anläggning och energi, och WSP med en ledande roll inom hus och anläggning.

I Norge blir Faveo plattformen för ytterligare tillväxt och en strategi för detta kommer att tas fram inom kort. Förvärvet blir startpunkten för WSPs nya tillväxtstrategi för Norden och man letar nu efter förvärvskandidater i alla de nordiska länderna.

Nya ledare
Faveos svenska verksamhet kommer att integreras i WSP Sverige under hösten 2015 och kommer att ledas av Mickey Johansson, affärsområdeschef WSP Management. För verksamheten i Norge blir Knut Jonny Johansen VD och Magnus Meyer blir styrelseordförande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11