23948sdkhjf

Klart för 550 nya bostäder i Lerum

Flera aktörer inleder nu gemensamt utvecklingen av projekt Aspen Strand öster om Göteborg.
Den 3 juni fattade kommunstyrelsen i Lerum beslut om att projekt Aspen Strand kan påbörja detaljplanearbetet.

– Det är med glädje som vi, tillsammans med HSB, Skanska och Wallenstam, tar oss an uppgiften att utveckla ett av Lerums finaste områden, säger Peter Lönn, chef för Sektor Samhällsbyggnad på Lerums kommun, i ett pressmeddelande från Wallenstam.

Hållbarhet i fokus
HSB, Skanska och Wallenstam äger tillsammans med Lerums kommun all mark inom området. Genom att gå ihop och samarbeta vill man utveckla området med utgångspunkt i Lerums vision 2025, som innebär att man vill bli Sveriges ledande miljökommun 2025. HSB, Wallenstam och Skanska arbetar sedan en lång tid med hållbarhet och miljö i strategiska frågor.

– Det vi bygger i projekt Aspen Strand ska hålla för minst tre generationer framåt. Därför är det extra viktigt att samtliga aspekter av hållbarhet- ekonomisk-ekologiskt och socialt finns med hela vägen, säger Mats Björk Affärsutvecklare på Skanska.

Till hösten intensifierar projekt Aspen Strand dialogarbetet med att bland annat bjuda in grannar, näringsidkare, organisationer och andra intressenter som kan tänkas vara intresserade av att delta på ett möte.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11