23948sdkhjf

Veidekke skapar unikt läge i söder

Nu växer Södra Nyhamnen i Malmö fram.
– Vi på Veidekke Bostad kan nu stolt avslöja att vi avser att bygga de första nya bostäderna i Södra Nyhamnen. Väljer man att köpa lägenhet här kommer man bo på ett av Malmös absolut bästa lägen med direkt närhet till allt vad staden har att erbjuda i form av kommunikationer, restauranger, shopping och nöjesliv., säger Håkan Otterström, Affärsutvecklare på Veidekke Bostad.

Det är på ett av Malmös absolut bästa lägen, bredvid Centralstationen ett stenkast från vatten och kajer, som den nya stadsdelen Södra Nyhamnen växer fram. Totalt planeras här för cirka 600 bostäder varav Veidekke Bostad avser att bygga de 50-60 första i samverkan med Jernhusen.

Från industrikvarter till hållbart område
Flerbostadshuset som Veidekke Bostad ska bygga i samverkan med Jernhusen planeras bli upp till hela 17 våningar. Här kommer de boende att kunna äta frukost med en fantastisk utsikt över Malmö och Öresund. Lägenheterna kommer att byggas från plan 5 och våningarna under utvecklas av Jernhusen och kommer att rymma både handel och kontor. Inflyttning i bostäderna är beräknad till 2017

På sikt ska hela stadsdelen utvecklas från dagens industrikvarter till en hållbar och levande stadsdel som tar tillvara på närheten till vattnet. Här ska det byggas allt från kontor och bostäder till caféer och hotell. Det första kontorshuset, Glasvasen, att stå klart för inflyttning vid årsskiftet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079