23948sdkhjf

Hallströms bygger ny produktionsanläggning

En ny effektiv fabrik ska ta form vid Åskorset.
– Om vi skall ha en möjlighet att i framtiden konkurrera med importerade produkter från länder med lägre kostnader för arbetskraft måste vi ligga i topp när det gäller teknik och logistik, säger Nils Åke Hallström, vd, i ett pressmeddelande.

Hallströms har vid sina befintliga anläggningar i Nälden i flera omgångar byggt på, byggt ut, rivit och byggt nytt.

– Nu har vi totalt cirka 20 000 m2 bra lokaler men där ständiga kompromisser gjort att flödet inte är helt optimalt. Ingen mer byggbar mark finns runt verkstäderna. Därför tar vi nu nästa steg i vår utveckling, förklarar Nils Åke Hallström.

I den nya anläggningen, som kommer att byggas cirka 25 km från Nälden, vid Åskorset, planeras för tillverkning av bolagets basprodukter inklusive rör. Den totala ytan blir cirka 12 500 kvm. plus cirka 3 000 kvm skärmtak för utomhuslagring. Tanken är att den nya anläggningen ska bli så energisnål som möjligt, med bergvärme, återvinning av kylvatten och returluft, energisnål och verksamhetsanpassad belysning, solpaneler o.s.v.

Flytten innebär även att bolaget får tillgång till större lokaler i Nälden och därmed kommer att kunna utveckla nya produkter, exempelvis det nya partikeltransportsystemet Dust, olika brandklassade produkter samt ljuddämpare.

– Vi planerar även att bygga ett brand- och ljudlabb i Nälden när lokaler kommer att finnas tillgängliga.

Flytten är beräknad till hösten 2016. Kvar I Nälden blir då huvudkontor med utveckling och konstruktion, svetsverkstaden, specialavdelningen med mera.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062