23948sdkhjf

Det hände under semestern

Stockholmsskrapa stoppas, ny topp på Gårdstensbostäder och inledda kontrakt. Här sammanfattar Building Supply semesterns viktiga händelser inom byggbranschen.
RO-Gruppen stärker inom konceptbyggnationer
Byggentreprenören fortsätter att ta mark inom affärsområdet konceptbyggnationer och har tecknat avtal med flera nya kunder.

Kunderna som nyligen har valt RO-Gruppen är:
Dollarstore i Gislaved, anläggning om 3000m2, öppning i februari 2016.
Pelican Selfstorage i Sollentuna, anläggning om 6500m2, öppning april 2016.
Jysk i Enköping, anläggning om 3000m2, öppning februari 2016.

Samtliga projekt har startat och mark och grundabete pågår under sommaren.

Tummen upp för Sweco och Grontmij
Den 10 juli lämnade konkurrensverket tillstånd till samgåendet mellan Sweco och Grontmij. Motsvarande myndighet i Polen, Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów lämnade tillstånd den 21 juli 2015. Därmed är villkoret avseende godkännande från relevanta konkurrensmyndigheter uppfyllt.

En extra bolagsstämma i Sweco hålls den 24 augusti 2015, och i Grontmij den 28 augusti 2015 i syfte att godkänna samgåendet mellan Sweco och Grontmij genom att fatta för samgåendet nödvändiga beslut.

Veidekke etablerar nytt kontor
I slutet av juni invigde Veidekke sitt nya kontor på Diabasgatan i Helsingborg. Det är ett modernt kontor med kontorslandskap i öppna och ljusa lokaler med högt i tak.

– Vi är alla otroligt stolta över att få visa upp våra nya lokaler och mötesplats för ett fortsatt involverande samarbete mellan kunder, leverantörer, UE och medarbetare, sammanfattar Stefan Wegner, arbetschef för Veidekke Bygg Syd.

I Helsingborg bygger Veidekke fyra stycken punkthus åt Helsingborgshem, 69 lägenheter åt Riksbyggen i Råå, 160 studentbostäder åt Helsingborgshem, erbjuder byggservice samt planerat att bygga 24 bostäder i Rydebäck i egen regi.

Veidekke ser Helsingborg som en intressant marknad och markerar med satsningen på ett nytt kontor att man ser en potential att växa och utveckla sitt erbjudande till kunden, samarbetspartners och staden.

De tar Facebook-uppdrag
Bravida har valts till generalentreprenör de kommande datahallarna C och D i den andra byggnaden vid Facebooks datacenter i Luleå.

– Det känns fantastiskt att Facebook har gett oss fortsatt förtroende att arbeta med deras avancerade och energieffektiva datacenter i Luleå. Att vi har blivit utsedda till generalentreprenör även i detta steg bevisar att vi kan leda det vi ser som ett av världens mest högteknologiska installationsprojekt, säger Mika Sundholm, Bravidas projektledare för Facebook-projektet.

Datacentret i Luleå är Facebooks första utanför USA och är ett av världens mest tekniskt avancerade och energieffektiva datacenter, som stöttar miljontals människor med datatrafik runt om i världen.

Viktig etablering för Sandbäckens
Sandbäckens fortsätter att växa och öppnar till hösten nytt bolag i Malmö. Öresundsregionen är expansiv, full av intressanta projekt och Malmökontoret blir en av koncernens viktigaste strategiska etableringar på senare år.

– Vi har en starkt uttalad tillväxtstrategi och Malmö är en mycket viktig strategisk plats för oss. VI kommer nära ett stort upptagningsområde i södra Sverige, som gör oss mer geografiskt kompletta. För koncernen som helhet, känns det här oerhört spännande, säger vd Arne Rydberg.

Under hösten tillträder Berne Göransson som VD för Malmö-bolaget. Berne kommer närmast från Imtech i Lund, där han varit filialchef i 20 år.

Stockholmsskrapa stoppas
Mark- och miljödomstolen har satt stopp för Oscar Properties 140 meter höga bostadshus ”Gasklockan” i Norra Djurgårdsstaden.

Orsaken är att huset kommer att synas påtagligt från vissa delar av Nationalstadsparken.

Han ska leda Gårdstensbostäder
Styrelsen i Gårdstensbostäder har utsett Michael Pirosanto till ordinarie verkställande direktör för bolaget. Michael Pisanto har varit verksam i Gårdstensbostäder sedan 1997, då bolaget bildades. Som tillförordnad VD de senaste tre åren, och som chef för fastighetsförvaltningen under 15 år dessförinnan, har Michael Pisanto varit delaktig i Gårdstens framgångsrika utveckling och har en erfarenhet som är mycket värdefull för bolaget.

– Det känns helt rätt att få utse Michael till ordinarie VD. Han kan verksamheten och har en genuin vilja att fortsätta utveckla Gårdsten till en omtyckt plats att bo och leva på, säger Mariette Hilmersson, ordförande i Gårdstensbostäder AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094